Австрия подкрепя България за присъединяване към Шенгенското пространство. Това заяви

...
Австрия подкрепя България за присъединяване към Шенгенското пространство. Това заяви
Коментари Харесай

Визита на австрийския канцлер в България

Австрия поддържа България за присъединение към Шенгенското пространство. Това съобщи на първото си посещаване у нас като канцлер на Австрия Себастиан Курц. Охраната на външните граници, сигурността, идната среща на върха Европейски съюз - Турция, бюджетът на Европейски Съюз и двустранните връзки бяха тематиките на диалога сред Курц и българския министър председател Бойко Борисов. Акцентът на визитата е върху приемствеността в тематиките на Българското и Австрийското председателство на Съвета на Европа.

Обрат на 180 градуса в позицията на Австрия, която паралелно с Германия и Холандия, беше твърдо срещу участието на България в Шенген. Няма друга страна, която да е положила толкоз старания в защитата на външна европейска граница, съобщи Себастиан Курц след среща с премиера Бойко Борисов.
Себастиан Курц - канцлер на Австрия: " Искам да кажа, че сме доста признателни за опитите, които се вършат в България да се укрепят външните граници.Бойко Борисов - министър-председател: Факт е, че всички в Европа правят оценка, че страната България, не ние, може и опозицията да се усеща горда, страната България е направила по този начин, че всички да правят оценка напъните, които сме положили. Имаме все още нула мигрантски напън.
Планираната среща на върха Европейски съюз - Турция беше във фокуса на изказванията след срещата в резиденция " Бояна ". Австрийският канцлер изрази схващане какъв брой е значимо да се направи по този начин, че съглашението за миграцията с Анкара да продължи да работи, само че позицията на Австрия за участие на Турция остава срещу. На въпроса дали би трябвало да бъдат прекъснати договарянията за присъединение на южната ни съседка Бойко Борисов прикани да се търси пътят на дипломацията.
Бойко Борисов - министър-председател: Виждате, че към този момент политици с имена, страни, си приказват за ракети, за войни и все по-реален става страхът на хората, а недалече от нас, от нашата граница, Турция води война.
Гинат хора и в този миг несъмнено и в това време връзките сред водачите стават все по-лоши. какъв е разновидността - те са два и или да се опитаме с дипломация, мир, такт и с взаимноизгодни оферти да се измъкнем от рецесията, или би трябвало да докараме войска, която да застане против другата натовска войска отвъд.

България и Австрия са на разнообразни позиции във връзка с един от най-важните въпроси - бюджета на Евросъюза. Себастиан Курц е срещу увеличение на членския импорт за страните членки, а България към този момент поддържа сходна мярка.
Себастиан Курц - канцлер на Австрия: Ние като страна, която е чист длъжник в Европейски Съюз, желаеме да забележим едно по-рационално систематизиране на разноските. Европейският съюз ще стане по-малък след излизането на Англия и по тази причина би трябвало да бъдем по-ефикасни в харченето. Бойко Борисов - министър председател: Знаете, един бюджет е постоянно компромис, поставяйки тази тематика на масата да забележим дали Европа по най-хубавия метод харчи парите и съм уверен, че ще се откри подобаващата формула, тъй че и присъединението и кохезията да продължат да работят.
Всички мигранти да минават през формалните гранични пропускателни пунктове - това е компромисът за сполучлива промяна на Дъблинския правилник, разгласи Борисов. И Австрия, и България имат интерес Западните Балкани да се причислят към съюза, акцентира Себастиан Курц. След срещата сред Борисов и Курц австрийската делегация взе участие в бизнес конгрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР