Австрия победи с 1:0 Украйна в последен двубой и за

...
Австрия победи с 1:0 Украйна в последен двубой и за
Коментари Харесай

Австрия си подпечата билетите за 1/8-финалите, Украйна ще трепери

Австрия победи с 1:0 Украйна в финален дуел и за двата тима в група „ С “ на UEFA EURO 2020 и си подсигури класирането за 1/8-финалите. Победният гол бе дело на Кристоф Баумгартнер през първата част.

Така в идната фаза алпийците ще срещнат в Лондон на „ Уембли “ спечелилия от група „ А “ Италия.

Възпитаниците на Андрий Шевченко от своя страна ще се надяват на позитивен процес от останалите 4 групи, с цел да се класират напред като едни от най-хубавите трети отбора.

В третата минута Шлагер нахлу отдясно и потърси Лаймер, само че топката бе избита в корнер. След него обаче Лайнер докосна с ръка кълбото и играта бе спряна. В ответната офанзива Украйна отговори със спринт на Ярмоленко, който напредна по дясното крило и опита центриране, само че право в ръцете на Бахман.

В 11-ата минута Драгович нанесе първия изстрел в срещата след ъглов удар с глава, само че над напречната греда.

5 минути по-късно Арнаутович насочи отдалечен изстрел, само че след рикошет в неприятелски играч се стигна до нов корнер. След него двама австрийци останаха под топката и заплахата мина.

В 21-ата минута Дейвид Алаба центрира от ъглов удар в лявата част на нападението и Кристоф Баумгартнер бе най-съобразителен в наказателното поле, протегна десния си крайник и откри резултата, изпреварвайки състезател на противника.



8 минути по-късно Шепаренко шутира с десния крайник от комфортна позиция в пеналта, Бахман мазета, а при добавката Ярмоленко не съумя да откри по най-хубавия метод топката, с цел да изравни от непосредствена непосредственост.

В 37-ата минута Лаймер влезе във вътрешността от левия фланг, освободи си пространство и потърси левия ъгъл на Бучшан, само че стражът реагира с прелестно избавяне на фалцирания удар.

В 42-ата минута Арнаутович бе изведен на отлична позиция самичък против Бушчан след подаване от дясното крило на Шьопф, само че нападателят изпрати кълбото на сантиметри от десния непряк дирек.

Първото състояние за гол през втората част пристигна в 57-ата минута, когато Шлагер стреля от далечна отдалеченост с левия крайник, само че настрана.

В 61-ата минута Лайнер засече с глава след директен свободен удар на Украйна при опит да почисти и единствено чудесният инстикт на сътрудника му Бахман избави Австрия от автогол.

14 минути по-късно Забицер стреля през човек с левия крайник от границите на пеналта, само че ударът му бе блокиран.

В 88-ата минута Яремчук получи вдясно в наказателното поле и шутира по диагонала, само че топката мина агонизиращо покрай задачата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР