Австрия планира нова промяна на тактиката си за предстоящия сблъсък

Австрия планира нова промяна на тактиката си за предстоящия сблъсък ...

Австрия готви изненади за Италия


Австрия планира нова промяна на тактиката си за предстоящия сблъсък с Италия от 1/8-финала на UEFA EURO 2020. Селекционерът Франко Фода, чийто баща е италианец, вече показа, че избира различни схеми на игра в зависимост от противника. Той заложи на формация с трима в защита при успеха с 3:1 над Северна Македония и при загубата с 0:2 от Нидерландия. След това той промени схемата на 4-2-3-1 за двубоя с Украйна (1:0).

Сега се очаква Австрия да излезе със съвсем нова формация срещу Италия, твърдят “Sky Italia” и “Gazzetta dello Sport”. Очаква се Фода да избере 4-1-4-1 с Флориан Грилич, който да бъде в ролята на буфер между защитата и халфовата линия.

Ще има и специална задача за Михаел Забитцер, който ще трябва лично да се грижи за опеката на Жоржиньо и да му пречи да разпределя играта на Италия.

Давид Алаба ще мине отново в ролята на ляв бек, докато Марко Арнаутович се очаква отново да води атаката вместо неубедителния Саша Каладжич. Мартин Хинтерегер бе с лека травма, но също се очаква да е готов за двубоя с “Адзурите” в събота на “Уембли”.

Източник: gong.bg