Австрия планира да удължи проверките по границите си със Словения

...
Австрия планира да удължи проверките по границите си със Словения
Коментари Харесай

Австрия удължава граничните проверки със съседите си по Балканския маршрут

Австрия възнамерява да удължи инспекциите по границите си със Словения и Унгария с още шест месеца от 11 май, заяви вътрешният министър Герхард Карнер пред радио ORF във вторник.

" Ще осведомяваме Европейската комисия през идващите дни, че ще би трябвало да удължим тези гранични инспекции ", сподели Карнер, добавяйки, че продължаващото прекъсване на разпоредбите за свободно пътешестване на Шенгенското пространство на тези граници е належащо за битка с незаконната имиграция.

Австрия е мощно наранена от незаконната миграция от Балканския маршрут, което послужи като мотив да наложи несъгласие на влизането на България и Румъния в Шенген през декември 2022 година

 България и Румъния остават отвън Шенген, Хърватия влиза от 1 януари 2023 година България и Румъния остават отвън Шенген, Хърватия влиза от 1 януари 2023 година

Тя е открила краткотрайни инспекции и по границата си Германия, които също изтичат през май, само че Ройтерс не прецизира дали и те ще бъдат удължени.

Заради напора по Балканския маршрут Чехия за първи път след влизането си в Шенген вкара гранични контроли по границата си със Словакия предходната година, само че.

В началото на март вътрешният министър Иван Демерджев заяви, че има и че чака приемането на България и Румъния да се реализира до края на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР