Австрия планира да даде възможност на съдилищата да затворят осъдените

...
Австрия планира да даде възможност на съдилищата да затворят осъдените
Коментари Харесай

Австрия ще задържа за неопределено време всеки, който е терористична заплаха

Австрия възнамерява да даде опция на съдилищата да затворят наказаните за закононарушения, свързани с тероризма, до момента в който те се смятат за опасност , оповестява " Ройтерс ".

Този ход е след , при която наказан джихадист, който е освободен предварително от пандиза, умъртви четирима души и бе убит от полицията.

" Ако душевен анормален нарушител може да бъде затворен за цялостен живот, тъй като е опасност, то терористът, който съставлява опасност, също може да бъде затворен за цялостен живот ", сподели канцлерът Себастиан Курц на конференция за пакет от планувани антитерористични ограничения.
 Австрия погна ислямистите
Австрия погна ислямистите

Операцията не е обвързвана с терористичната офанзива на 2 ноември

Курц сподели, че това може да се трансформира във опция за съдилища при наказание на джихадистки закононарушения . За тези, които към този момент са излежали присъдата си , Австрия ще възнамерява по-систематичен мониторинг посредством електронно маркиране .

Пропорционално Австрия има релативно огромен брой хора, които са се включили към " Ислямска страна " в Сирия или Ирак или са се стремили към това.

Курц дефинира броя на " задграничните терористични бойци " в Австрия на над 150 , някои от които са в пандиза. Освен това над 100 занапред би трябвало да се завърнат в Австрия , добави той.
 Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген
Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген

Курц: Тероризмът има идеологическа основа - ислямизмът и политическият ислям

Не е ясно по какъв начин такова безсрочно задържане ще бъде съвместимо с Европейската спогодба за правата на индивида .

На въпрос дали сходни ограничения съществуват и на други места, Курц сподели, че някои страни са засилили ограниченията си , само че не уточни какви.

Вицеканцлерът Вернер Коглер , който управлява младшата съдружна партия, Зелените , съобщи, че новите ограничения ще се ползват за " всички форми на гнет ", в това число " гнет от неонацисти ".
 Полицията в Австрия с крути ограничения против повече от 40 неонацисти
Полицията в Австрия с крути ограничения против повече от 40 неонацисти

Заради разпространяване на нацистка идеология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР