Австрия обяви в сряда, че карането на ски отново ще

...
Австрия обяви в сряда, че карането на ски отново ще
Коментари Харесай

Австрия отваря за ски от 24 декември, хотелите остават затворени до 7 януари

Австрия разгласи в сряда, че карането на ски още веднъж ще бъде допустимо от Бъдни вечер. Хотелите обаче ще бъдат затворени до 7 януари , което значи, че са вероятни единствено еднодневни екскурзии, оповестяват ДПА и медиите в Австрия.

На конференция в сряда австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че ски лифтовете още веднъж ще могат да работят от 24 декември . " От 24 декември самостоятелни спортове навън , като каране на ски, ще бъдат вероятни още веднъж, тъй че австрийското население да има шанса да се занимава със спорт през празниците ", сподели Курц на конференция, обявяваща ограничения за отваряне след второто блокиране в страната, което завършва в края на тази седмица.

Хотелите обаче няма да могат да отворят по-рано на 7 януари , което значи, че карането на ски ще бъде допустимо единствено за еднодневни екскурзоводи.

Ограниченията за контакт ще бъдат облекчени през коледния интервал. " Искаме да понижим броя на (инфекциите) до 23 декември , с цел да можете да прекарате празниците с до 10 души от случаен брой семейства ", сподели Курц.

Той добави, че ограничаването за 10 души ще бъде приложено от 24 до 26 декември, както и на 31 декември. През останалите дни единствено един човек може да посети друго домакинство.

Тези, които желаят да прекарат Коледа и Нова година в Австрия , няма да могат да го създадат безпроблемно . Малко преди празниците държавното управление вкарва условие за карантина за пътуващите .

Австрия постанова десетдневна карантина за всички пасажери от рисковите зони от 7 декември до 10 януари . Целта е да се ограничи значително туризмът.

Австрия разчита на пореден граничен режим , тъй че вирусът да не бъде импортиран в страната от завръщащи се или туристи, съобщи канцлерът Себастиан Курц във Виена.

" Това важи на процедура за всички прилежащи страни и изключително за Западните Балкани . Всички заведения за хранене и хотели би трябвало да останат затворени до 7 януари. Ще има икономическа отплата , сподели Курц. Лифтовете в ски зоните може да отворят от 24 декември - и затова могат да се употребяват главно от локалните поданици . "

Досега е предотвратено претоварване на здравната система . Той прикани жителите да вземат участие в идните всеобщи проби . Хората могат да бъдат тествани във Виена, Тирол и Форарлберг от петък и ще бъде последвано от други федерални провинции. Експертите се надяват, че няколко милиона души ще вземат участие, с цел да се пресечен инфекциозните вериги.

В Австрия броят на новите инфекции е намалял доста вследствие на блокирането . Тенденцията на спад обаче не е толкоз мощна, колкото се очакваше. В сряда са регистрирани 3972 нови инфекции в границите на един ден. По отношение на броя на жителите тази стойност е няколко пъти по-висока от Германия.
 Франция постанова граничен надзор, стопира скиори да пътуват в чужбина
Франция постанова граничен надзор, стопира скиори да пътуват в чужбина

Ако някой въпреки всичко премине, при връщане го чакат проби и изолация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР