Австрия няма да приеме нито един бежанец обратно от Германия.

...
Австрия няма да приеме нито един бежанец обратно от Германия.
Коментари Харесай

Виена: И след 100 г. няма да приемем бежанци

Австрия няма да одобри нито един емигрант назад от Германия. Това предизвестие насочи през днешния ден австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл пред локалното издание " Остерайх ", представено от БГНЕС.
" Ние няма да одобряваме, който и да било, за който не носим отговорност. Това е ситуацията и точка ", сподели Кикъл във връзка изказването на неговия немски сътрудник Хорст Зеехофер, който съобщи, че " ще накара Австрия да одобри съглашението за реадмисия за всеобщо връщане на бежанци назад по границите ".
Кикъл заяви, че е имал два диалога със Зеехофер и в тях е дадено, че няма да има връщане назад на бежанци. Вътрешният министър на Австрия изрази вярата, че ще има диалог по този въпрос на немския канцлер Ангела Меркел с управляващите в Италия и Гърция.
" Всичко обаче би трябвало да бъде доста ясно. Всеки контракт, който ще бъде във щета на Австрия, ние няма да го подпишем даже и след 100 години ", предизвести Кикъл и заяви, че " Австрия ще реагира на всеки по-строг немски надзор по границата. " Ние по принцип ще увеличим контрола по южната си граница. По този метод Австрия ще помогне и на самата Германия. Така ние ще изместваме натиска по-далеч и един ден той да бъде там, където се намира и самият проблем - по външните граници на Европейски Съюз ", споделя още Кикъл.
Според него основаването на приемни центрове в северна Африка е единствено средносрочно решение. В тях не може да се подават молби за приемане на леговище. Тези центрове би трябвало да бъдат ръководени от страните от северната част на Африка с финансовата помощ на Европейски Съюз, счита австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР