Австрия няма да подкрепи присъединяването на България и Румъния към

...
Австрия няма да подкрепи присъединяването на България и Румъния към
Коментари Харесай

Австрия няма да подкрепи влизането на България и Румъния в Шенген

Австрия няма да поддържа присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, съобщи министърът на вътрешните работи Герхард Карнер.

" Като министър на вътрешните работи, който дава отговор за сигурността, споделям ясно " не ", съобщи министърът в ефира на радиостанция O1, разяснявайки проектите за разширение на Шенгенската зона. Той и добави, че миграционната система в Европейски Съюз е " неработеща ", граничният надзор не се ползва вярно, тъй че от ден на ден държави-членки на Европейски Съюз са принудени да пазят независимо личните си граници.

Припомняме, че по-рано евродепутатите приканиха Съвета на Европейски Съюз да утвърди решението за консолидиране на България и Румъния в Шенгенското пространство допустимо най-скоро, защото съгласно тях тези страни дават отговор на всички нужни критерии.

България е ангажирана с дълбоки промени по необратим метод. Това беше главното обръщение на министъра на правораздаването Крум Зарков при срещите му през днешния ден в Брюксел със заместник-председателя на Европейска комисия Вера Йоурова и с комисаря по правораздаване Дидие Рейндерс.

Българският министър срещна комисията с ограниченията и измененията в законите, които служебното държавно управление е подготвило и е внесло в Народното събрание в отговор на поетите от нашата страна задължения по Плана за възобновяване. Въпросите, свързани с отговорността и отчетността на основния прокурор, с обжалването на отводите против прокуратурата при отвод за формиране на следствия са в дневния ред на Народното събрание и са артикул на напъните на няколко държавни управления.

„ От страна на Европейска комисия получихме поддръжка и схващане за работата, която сме направили. За нас е значимо да чуем тяхното мнение. Получихме и още един път удостоверение и поддръжка за влизането на България в Шенген. Така ние получаваме поддръжка от всички значими европейски институции и на доста огромна част от страните членки. България е подготвена да бъде част от Шенгенското пространство. Сега ние прилагаме и изпълняваме всички условия, само че нашите жители не се употребяват с цялостните права, които дава свободното придвижване “, съобщи още Зарков. Влизането на България в Шенген ще усъвършенства отбраната на външните граници на Съюза, тъй като ще освободи скъп запас, добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР