Австрия напълно подкрепя европейския път на всички страни от Западните

...
Австрия напълно подкрепя европейския път на всички страни от Западните
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Крайно време е РС Македония да започне преговори за членство в ЕС

Австрия изцяло поддържа европейския път на всички страни от Западните Балкани и ще упорства за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания през първата половина на тази година, тъй като включването на района в Общността е стратегически интерес за Брюксел.Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц в изявление за февруарския брой на белградското списание "Cord ", представено от електронното издание на македонския вестник "Независен ".

Курц изрази изключително страдание, че като "примерен претендент " Северна Македония към момента не е почнала договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Австрия ще упорства за началото на от дълго време закъснелите договаряния за участие на Северна Македония и Албания през първата половина на 2021 година, даде обещание канцлерът.

От друга страна, акцентира Курц, Сърбия има неповторимата отговорност да покаже, че Западните Балкани напредват по своя европейски път посредством доста ускорение на личните си старания за промени и реализиране на съответни и осезаеми резултати в региона на върховенството на закона и други основни области.

Продължаващият ангажимент на благосклонност в договарянията и постигането на всеобхватно и правно обвързващо съглашение за нормализиране на връзките (с Косово) е от решаващо значение за напредъка по европейския път " на Сърбия, означи австрийският общественик, представен от "Фокус ".

Курц увери също, че Австрия остава другар на Западните Балкани даже по време на рецесия и че поддръжката за района в битката с пандемията от COVID-19 е нейн главен приоритет. Той напомни, че неотдавна Австрия е дала обещание 2,4 милиона евро за самодейността КОВАКС, до момента в който Европейски Съюз е решил да даде 70 милиона евро за ваксини за страните от Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР