Австрия може да последва Съединените щати и Унгария и да

...
Австрия може да последва Съединените щати и Унгария и да
Коментари Харесай

Австрия възнамерява да се оттегли от миграционния пакт на ООН

Австрия може да последва Съединените щати и Унгария и да се отдръпна от съглашението на Организация на обединените нации по въпросите за миграцията, базирайки се на угриженост за суверенитета си и евентуални ограничавания на свободата на личните им дейности, оповестява " Ройтерс ".

Глобалният контракт за безвредна, естествена и постоянна миграция е утвърден през юли от всичките 193 държави-членки на Организация на обединените нации, като се изключи Съединените щати, които се отдръпнаха предходната година.

Правителството на Унгария и премиера Виктор Орбан съобщи, че няма да подпише окончателния документ на гала през декември. Полша, която също се сблъска с Брюксел като се опълчи на националните квоти за търсещите леговище, обмисля да предприеме същата стъпка.

" Ние преглеждаме някои от точките в това съглашение доста сериозно. Следователно ще създадем всичко, с цел да запазим суверенитета на нашата страна и да подсигуряваме, че ние като Република Австрия можем да решим сами по въпросите на миграцията ", съобщи канцлер Себастиан Курц.

Курц и неговия зам.-канцлер, водачът на партията на свободата Хайнц-Кристиан Страш не разясняват, кои съответно са техните терзания, също така, че те засягат страни, които одобряват мигранти.

" Ние сме в стеснен контакт със страни като Швейцария и ние в държавното управление ще определим съответен ход на деяние през идващите седмици ", изясни Курц и добави, че Дания е друга страна със сходни терзания.

Швейцарското държавно управление обаче съобщи през днешния ден, че личният им разбор е открил, че пактът на Организация на обединените нации " подхожда на ползите на Швейцария в региона на миграцията ".

Австрия изследва до какъв брой съглашението е наложително.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР