Австрия издаде заповед за ареста на руски офицер, за когото

...
Австрия издаде заповед за ареста на руски офицер, за когото
Коментари Харесай

Австрия разпореди ареста на руски шпионин, издавал тайни за армията ѝ на Москва

Австрия издаде заповед за ареста на съветски офицер, за който твърди, че е вербувал полковник от Виена, който шпионирал 30 година в интерес на Москва.

Полицията в Залцбург обяви, че европейската и интернационална заповед е за задържането на 65-годишния Игор Егорович Зайцев. Той е обвинен в това, че е управлявал активността на 70-годишен полковник от запаса на австрийската армия от 90-те години на предишния век до ареста му през предходната година. Полковникът издавал секрети за австрийската войска на Русия.

Зайцев работи за съветското Главно разследващо ръководство.

Полицията счита, че полковникът е спечелил десетки хиляди евро възнаграждение за информацията, която е давал, в това число елементи за австрийските въоръжени сили и оръжейните им системи.

Миналата година австрийският боен министър Марио Кунасек съобщи, че казусът е бил оголен благодарение на друга европейска разследваща организация.

Австрийски медии оповестяват, че полковникът е извънреден експерт и е работел в армейски надзорен център в Залцбург.

Първоначално той сътрудничил на полицията, само че неотдавна отказал да приказва за разкрития от следствието на случая, който провокира дипломатическа рецесия сред Москва и Виена предходната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР