Австрия има проблем с имиграцията и австрийското министерство на вътрешните

...
Австрия има проблем с имиграцията и австрийското министерство на вътрешните
Коментари Харесай

Нехамер: България няма да бъде отделена от Румъния за Шенген

Австрия има проблем с имиграцията и австрийското министерство на вътрешните работи желае нов график за присъединение на Румъния и България към Шенген напролет.

Това е декларирал австрийският канцлер Карл Нехамер след среща във Виена с ръководителя на Европейската национална партия Манфред Вебер, оповестява румънската телевизия Digi24.

Нехамер е избегнал да каже по какъв начин ще гласоподава на следващия ден австрийският представител в Съвета по правораздаване и вътрешни работи, написа

" Проблемът в Австрия е, че имаме повече от 75 000 мигранти, които не са регистрирани на никое място. Границите на Европейски Съюз не работят. Това са обстоятелствата. Това не е политическа, партийна полемика, а полемика върху обстоятелства “ - това е декларирал Нехамер, представен от Digi24.

Австрийският канцлер е показал още, че кандидатурите за участие в Шенген на Румъния и България няма да бъдат разграничени и че гласуването за тях ще бъде общо.

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще разиска и гласоподава на следващия ден две оферти за разширение на Шенгенското пространство.

Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия, сочи дневният ред на съвещанието. Решението се взема с единогласие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР