Австрия и Полша са се съгласили да изпратят десетки полицаи

...
Австрия и Полша са се съгласили да изпратят десетки полицаи
Коментари Харесай

Австрия и Полша изпращат полицаи на гръцко-турската граница

Австрия и Полша са се съгласили да изпратят десетки служители на реда в помощ на своите сътрудници в Северна Гърция, с цел да удържат гръцко-турската граница от притока на десетки хиляди бежанци и мигранти, подтикнати от Анкара да преминат през границата в Европейски Съюз, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Полша се е съгласила през вчерашния ден да изпрати 100 служители на реда в гръцкия североизточен граничен регион Еврос и е подготвена да изпрати още, в случай че изиска Атина. Подобна договореност е била реализирана с държавното управление на Австрия, като 13 служители на реда от специфичните елементи се чака да дойдат в Еврос през идващите дни, съгласно източници на " Катимерини ".

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис ще се срещне през днешния ден във Виена с австрийския си сътрудник Себастиан Курц. Мицотакис, който бе през вчерашния ден в Берлин, пробва да събере поддръжка от водачи в Европейски Съюз, показва вестникът.

Кипър също изпрати помощ на Гърция под формата на 22 служители на реда, а европейската гранична работа Фронтекс ще управлява част от 100 граничари от разнообразни страни.

Всички задгранични сили ще бъдат под наблюдението на гръцката полиция и въоръжените сили на Гърция, прецизира вестникът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР