Австрия и Холандия напускат основаното на фактите единодушие в ЕС

...
Австрия и Холандия напускат основаното на фактите единодушие в ЕС
Коментари Харесай

Социалистите в ЕП нарекоха решението за Шенген катастрофално, Зелените - вредно

Австрия и Холандия напущат учреденото на обстоятелствата единогласие в Европейски Съюз за разширението на Шенген, се показва в изказване на евродепутатите Томас Вайс и Мелани Вогел, съпредседатели на Европейските " Зелени ", във връзка днешното решение на Съвета на Европейски Съюз да отхвърли предлагането България и Румъния да се причислят към Шенген от следващата година.

По техните думи Виена и Хага се пробват да хвърлят виновността за неуспеха на миграционната политика на Европейски Съюз върху България и Румъния. Смесването на данните за убежището и Шенгенското съглашение е безконтролно, допълват те. Днешното несъгласие е нездравословно за добросъседските връзки и подкопава единството на Европейски Съюз в решаващи часове. Разширяването на Шенген с България и Румъния е от значително значение за европейската интеграция, прибавят Вайс и Вогел.

" Зелените " приканват Съвета на Европейски Съюз да възобнови разискването на присъединението на Румъния и България допустимо най-скоро, и Австрия и Холандия да преразгледат мненията си, написа Българска телеграфна агенция. Европейски Съюз би трябвало да създаде учредени на съпричастност миграционни политики. Съпричастие с страните от Европейски Съюз, които одобряват мигранти и бежанци, както и бягащи от войни, бедствия, гонене и нарушение на човешките права от властнически режими, се добавя в изказването.

Групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент заяви, че ще изиска идната седмица Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз да обяснят в детайли пред евродепутатите аргументите за днешното решение, което дефинират като " пагубно ". Ветото е непочтено, безпричинно и недопустимо, допълват от тази парламентарна мощ. Според тях сходни решения заплашват единството в Европа.

Групата " Обнови Европа " съобщи, че мястото на България и Румъния е в Шенген, също както и на Хърватия.

Либералите приканват да се постави завършек на дискриминационното отношение.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) дефинира решението за присъединението на Хърватия към Шенген като доста справедливо. Нека продължим историята на триумфа на Шенген и най-сетне да приемем България и Румъния, приканват оттова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР