Австрия и Германия предвиждат да възстановят от 15 юни свободното

...
Австрия и Германия предвиждат да възстановят от 15 юни свободното
Коментари Харесай

Австрия и Германия отварят границите си от 15 юни

Австрия и Германия плануват да възстановят от 15 юни свободното придвижване на общата си граница, затворена от средата на март поради епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес, като се базира на представител на австрийското държавно управление.
"От 15 юни отварянето на границата сред Австрия и Германия ще бъде допустимо ", съобщи тази заран по австрйското публично радио министърът на туризма и селското стопанство Елизабет Кьостингер.
По думите й, решението, взето "след полемики " сред водачите на двете страни, ще бъде предшествано от намаляване на изискванията за прекосяване на границата от 15 май, осведоми Българска телеграфна агенция.
В ефира на О Ер Еф Кьостингер разясни, че немският канцлер Ангела Меркел и австрийският й сътрудник Себастиан Курц са реализира съглашение да приложат проект от две стъпки за намаляване на рестриктивните мерки за пътешестване.
Някои от рестриктивните мерки на граничния трафик ще отпаднат още в петък, а напълно граничният надзор ще бъде анулиран на 15 юни, добави Кьостингер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР