Австрия и Дания спират да разчитат единствено на ЕС за

...
Австрия и Дания спират да разчитат единствено на ЕС за
Коментари Харесай

Австрия и Дания спират да разчитат само на ЕС и работят с Израел за следващо поколение ваксини

Австрия и Дания стопират да разчитат само на Европейски Съюз за ваксини против ковид и ще работят с Израел за производството на ваксини от второ потомство , оповестява АП.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц възнамерява да посети Израел с датския министър председател Мете Фредериксен в четвъртък и да се съветва с премиера Бенямин Нетаняху по отношение на проучванията и съдействието за произвеждане на ваксини.

Европейски Съюз се сблъска с рецензии за бавното разпространяване на ваксини, до момента в който Израел имунизира огромна част от популацията си.

Курц съобщи в изказване във вторник, че по принцип е вярно да се схване общоевропейски метод към имунизациите, само че Европейската организация по медикаментите е прекомерно мудна при одобрение на ваксини и уточни дефекти с доставките на фирмите.

" Трябва да се подготвим за по-нататъшни разновидности и към този момент не би трябвало да подвластен само от Европейски Съюз при производството на ваксини от второ потомство. "

Курц съобщи, че Австрия и Дания " към този момент няма да разчитат на Европейски Съюз в бъдеще и през идващите години ще създават дози от второ потомство ваксина за следващи разновидности на ковид дружно с Израел , както и за изследване на опциите за взаимно лекуване ".

Досега Австрия е ваксинирала малко под 5,5% от популацията си .
 Ръст на искащите да се имунизират против COVID-19 в някои страни
Ръст на искащите да се имунизират против COVID-19 в някои страни

Най-висок е процентът на искащите във Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР