Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си позволят

...
Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си позволят
Коментари Харесай

Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си позволят руско газово ембарго

Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си разрешат съветското газово ембарго, разяснява австрийският канцлер, Карл Нехамер.

Пред Си Ен Ен той означи, че въпросът за доставките на съветски нефт към този момент се разисква в Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз. Но казусът с газа, сподели той, е друга история. Нехамер призна, че австрийската промишленост зависи от газа. В тази връзка е належащо да се вземе решение за сходни наказания, " макар че те ще причинят най-голяма щета на Русия ".

" Австрия не е сама с този мотив против газовото ембарго ", сподели той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. " И въпреки това, Австрия е мощна с другите държави-членки на Европейски Съюз със глобите против Руската федерация. Но глобите би трябвало да вредят повече на Русия, в сравнение с Европейския съюз ", сподели Нехамер.

" Знаете, не е единствено австрийската позиция, това е и тази на Германия, Унгария или България, да вземем за пример, тъй като ние подвластен от газа. Нашите промишлености зависят от газа ", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да раздели Европейски Съюз, Нехамер сподели, че не има вяра в това.

" Решихме да се съберем за глобите против Руската федерация, а глобите, които към този момент са решени, са в действителност сложни и мощни. И ние ще вземем решение за още наказания против Русия, тъй като, знаете ли, желаеме да покажем, че има единение в Европейския съюз, че тази война би трябвало да завърши ", сподели той.

Относно какво повече може да направи Европейски Съюз, защото актуалните наказания не стопираха съветския президент Владимир Путин, австрийският канцлер сподели: " Мисля, че би трябвало да мислим за глобите в този момент по по-интелигентен метод по какъв начин можем да нараним Руската федерация, само че не и да навредим на нас. Мисля, че това е главното и значимо. Знаете ли, в Европейския съюз има решение, вършим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от съветския газ и това сигурно е желанието на Австрия. Но в този момент не е допустимо. Ще отнеме време. "

Миналата седмица Европейски Съюз се съгласи да приключи вноса на съветски въглища като част от нов пакет от наказания. По-рано през днешния ден представителят на немското държавно управление Волфганг Бюхнер сподели, че Германия е подхванала стъпки за понижаване на зависимостта си от съветската сила, само че сега продължава да отхвърля незабавната възбрана за импорт на съветски газ или нефт, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР