Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си позволят

...
Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си позволят
Коментари Харесай

Австрия обяви, че с България, Германия и Унгария не могат да си позволят газово ембарго

Австрия, Германия, Унгария и България не могат да си разрешат съветското газово ембарго , разяснява австрийският канцлер Карл Нехамер .

Пред СиЕнЕн той означи, че въпросът за доставките на съветски нефт към този момент се разисква в Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз . Но казусът с газа, сподели той, е друга история . Нехамер призна, че австрийската промишленост зависи от газа. В тази връзка е належащо да се вземе решение за сходни наказания, " макар че те ще причинят най-голяма щета на Русия ".

" Австрия не е сама с този мотив против газовото ембарго ", сподели той, цитирайки позициите на Германия и Унгария. " И въпреки това, Австрия е мощна с другите държави-членки на Европейски Съюз със глобите против Руската федерация. Но глобите би трябвало да вредят повече на Русия, в сравнение с Европейския съюз ", сподели Нехамер.

" Знаете, не е единствено австрийската позиция, това е и тази на Германия, Унгария или България, да вземем за пример , тъй като ние подвластен от газа . Нашите промишлености зависят от газа ", добави канцлерът.

Запитан дали въпросът за газовото ембарго може да раздели Европейски Съюз, Нехамер сподели, че не има вяра в това .
 Какво вършат в Европа против зависимостта от съветски газ
Какво вършат в Европа против зависимостта от съветски газ

България и Австрия са измежду най-зависимите

" Решихме да се съберем за глобите против Руската федерация, а глобите, които към този момент са решени, са в действителност сложни и мощни. И ние ще вземем решение за още наказания против Русия, тъй като, знаете ли, желаеме да покажем, че има единение в Европейския съюз , че тази война би трябвало да завърши ", сподели той.

Относно какво повече може да направи Европейски Съюз , защото актуалните наказания не стопираха съветския президент Владимир Путин, австрийският канцлер сподели: " Мисля, че би трябвало да мислим за глобите в този момент по по-интелигентен метод по какъв начин можем да нараним Руската федерация, само че не и да навредим на нас. Мисля, че това е главното и значимо. Знаете ли, в Европейския съюз има решение, вършим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от съветския газ и това сигурно е желанието на Австрия. Но в този момент не е допустимо . Ще отнеме време. "

Миналата седмица Европейски Съюз се съгласи да приключи вноса на съветски въглища като част от нов пакет от наказания. По-рано през днешния ден представителят на немското държавно управление Волфганг Бюхнер сподели, че Германия е подхванала стъпки за понижаване на зависимостта си от съветската сила , само че сега продължава да отхвърля незабавната възбрана за импорт на съветски газ или нефт.

.
 Газово ембарго би потопило Германия в остра криза
Газово ембарго би потопило Германия в остра криза

Внезапно прекъсване на доставките ще заплаши 220 милиарда евро в немската икономическа продукция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР