Австрия е решила да предприеме необичаен подход, за да подтикне

...
Австрия е решила да предприеме необичаен подход, за да подтикне
Коментари Харесай

Нестандартно: В Австрия откриха пункт за ваксинация в публичен дом

Австрия е решила да предприеме необикновен метод, с цел да подтикне хората да се имунизират против ковид. В обществен дом във Виена е открит пункт за имунизация. Служителите на заведението са измислили да раздават и ваучери за 30 евро на тези, които са прясно имунизирани, оповестява Heute.
Вестникът отбелязва, че имунизирането на такива места не опонира на закона, защото в Австрия проституцията е законна, значимото е да се съблюдават разпоредбите. Жриците на любовта се следят от лекари.
"Решихме да предложим по-привлекателна опция на другите разновидности за имунизация ", споделя с усмивка шефът на обществения дом Funplast Кристоф Лиелахер.
В самата Виена обаче има доста такива благоприятни условия. Гражданите се майтапят, че в столицата към този момент е в действие правилото 5В, което показва местата, където може да се направи имунизация: Bus (автобус за ваксинация), Bim (мобилен пункт за имунизация в трамвай), Boot (мобилни пунктове за имунизация на лодките, които плават по Дунав), Billa (веригата магазини Billa) и und Bordell (публичен дом).
Между другото, в обществените домове могат да се имунизират освен възрастни, само че даже и деца, макар че обществените домове не позволяват лица под 18-годишна възраст.
Важно е и да се означи, че можете да се ваксинирате единствено в понеделник следобяд, когато в обществения дом няма доста клиенти. А що се отнася за ваучера, той не е годен за всички услуги. Той може да бъде изхарчен да вземем за пример за посещаване на сауна с другари.
Собствениците на обществени домове не се занимават с щедрост, тъй като те, както и всеки различен бизнес, имат интерес пандемията и обвързваните с нея ограничавания да останат в предишното. Според някои данни виенските обществени домове са изгубили до половината от приходите си поради ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР