Австрия е против премахването на проверките по границите на България,

...
Австрия е против премахването на проверките по границите на България,
Коментари Харесай

Австрия се противопостави на приемането на нови страни в Шенген

Австрия е срещу премахването на инспекциите по границите на България, Хърватия и Румъния, които са членки на Европейски Съюз . Това заяви австрийското министерство на вътрешните работи, представено от DPA.

По думите на вътрешния министър Герхард Карнер в този момент, когато системата на външните граници не работи, не е подобаващ миг да се гласоподава разширение на Шенген.

Австрия се сблъсква с повишен брой идващи бежанци, минали през други страни от Европейски Съюз по така наречен балкански маршрут, с цел да влязат в страната. По данни на вътрешното министерство от началото на годината до австрийската граница са достигнали над 90 000 души. От тях 75 000 не са били регистрирани преди този момент в нито една друга страна от Европейски Съюз.

В Шенгенско пространство, което сплотява 26 страни. България, Румъния, Хърватия, Ирландия и Кипър са единствените страни от Европейски Съюз, които не са част от Шенгенското пространство, до момента в който страни, които са отвън Европейски Съюз - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн, са негови членове.

Гласуването за присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген ще се извършен на 8 декември, Решението би трябвало да се вземе единомислещо.

Припомняме, че да се причисли към Шенген. Страната ни е изпълнила условията още през 2011 година, само че към момента не е призната. Държавата която спираше присъединението на страната ни към Шенген е Нидерландия.
 Европарламентът желае България и Румъния в Шенген до края на годината
Европарламентът желае България и Румъния в Шенген до края на годината

Проверките на пасажерите по вътрешните граници за двете страни би трябвало да отпаднат при започване на 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР