Австрия е против интегрирането на България и Румъния в Шенгенското

...
Австрия е против интегрирането на България и Румъния в Шенгенското
Коментари Харесай

И Виена спира присъединяването на България и Румъния към Шенген

Австрия е срещу консолидираното на България и Румъния в Шенгенското пространство, съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер на срещата на върха ЕС-Западни Балкани се организира през днешния ден в албанската столица Тирана, като сподели, че " е належащо повече време ", с цел да се даде позитивен избор за участието на София и Букурещ в Шенген. Нехамер повтори причините на австрийския министър на вътрешните работи Герхард Карнер, че мигранти са пристигнали в Австрия, без преди този момент да са били регистрирани в друга страна от Европейски Съюз. Миналата седмица Карнер съобщи, че страната му желае да употребява правото си на несъгласие върху включването на Румъния и България в Шенген.
Още по темата
" Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Австрия не утвърждава разширението с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия има 75 000 нерегистрирани незаконни имигранти. Това значи, че те са пресекли външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна страна като Австрия. Първо би трябвало да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността ", съобщи канцлерът Нехамер.

Изказването на Нехамер идва, откакто в понеделник Европейската комисия акцентира, че България, Румъния и Хърватия " изцяло дават отговор на всички условия " за пълноправно участие в Шенген, и съобщи, че чака всички 27 страни членки да дадат зелена светлина за приемането им в четвъртък на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи.

Също в понеделник Европейската комисия разгласява проект за деяние за битка с противозаконната миграция по маршрута през Западните Балкани. Планът за деяние за Западните Балкани дефинира 20 оперативни ограничения, структурирани към 5 точки:
Засилване на ръководството на границите по маршрутите; Ускоряване на процедурите за даване на леговище и подкрепяне на потенциала за приемане; Борба с контрабандата на мигранти; Засилване на съдействието в региона на реадмисията и връщането; Постигане на координация на визовата политика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР