Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничителните мерки

...
Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничителните мерки
Коментари Харесай

Австрия се насочва към втора фаза в борбата срещу COVID-19

Австрия е първата страна в Европа, която разхлабва ограничаващите ограничения против ковид. Процесът ще е еволюционен и ще бъде придружен със засилен надзор и нови тактики за осъществяване на проби. От няколко дни увеличението на новите случаи на инфектирани е много под пет %, постоянен е и броят на приетите в болница заболели. На конференция министърът на образованието Рудолф Аншобер и изрази удовлетворение от постигнатия триумф, само че добави, че това е единствено първият стадий, окончателният резултат следва, което постанова строго съблюдаване на всички ограничавания.

Както заяви по-рано канцлерът Себастиан Курц разхлабването на ограниченията ще стартира след католическия Великден и това бележи втората фаза на битката с вируса: публичният превоз ще може да се употребява свободно, само че носенето на маски ще е наложително. Отворени ще бъдат магазините с повърхност до 400 квадратни метра, както и магазините за строителни материали, култивиран и стайни растения, като в дребните магазинчета до 20 квадратни метра ще влиза единствено по един покупател. Навсякъде в комерсиалните обекти носенето на маска също е наложително.

След първи май се планува да отворят фризьорските салони, а от средата на май да проработят и заведенията за хранене. Въпреки строгия надзор, който държавното управление постанова, резултатите от новите ограничения могат да проличат от статистическите данни по-късно, защото признаците на болестта се демонстрират няколко дни след заразяване. Правителствената тактика е да се пристъпи към по-бързо тестване, телефонното приложение " Стоп корона " на Австрийския червен кръст също ще способства за регистрация на контактите и ограничение на инфектираните. Апликацията е доброволна и досега е свалена от повече от 200 000 души. Новата тактика планува и засилено тестване на пациенти в лечебни заведения, старешки домове, на работещи в обслужващите ги компании и на чиновници в супермаркетите. Постепенно болничните заведения ще се посветят в по-голяма степен на другите заболели, ще се правят отсрочените интервенции. Регистрираното от кардиологичните клиники понижаване на инфарктите с 40 % може да се дължи на нерегистрирани инфаркти, получени у дома, което усилва заплахата от летален излаз. В момента австрийските лечебни заведения разполагат с 20 000 свободни кревати, предопределени за заболели от Ковид-19, само че данните не сочат наклонност към повишение броя на приетите в болница. Това разрешава част от леглата да бъдат предопределени за пациенти с други болести. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР