Австрия е на път да се сдобие с най-младия премиер

...
Австрия е на път да се сдобие с най-младия премиер
Коментари Харесай

Австрийската народна партия, начело с Курц печели изборите за парламент

Австрия е на път да се снабди с най-младия министър председател в историята си, откакто ръководената от 31-годишният Себастиан Курц консервативна Народна партия поведе безапелационно в изборните резултати с малко над 30% от гласовете. Това сочат първите резултати от екзитпол изследванията за гласуването на днешните предсробни избори за парламент. Те бяха провокирани точно от Курц, който бе външен министър в досегашното държавно управление на социалдемократа Кристиян Керн.

Битката за втора и трета политическа мощ продължава да се води сред Социалдемократическата партия и крайната десница в лицето на Партията на свободата. Резултатите и на двете партии гравитират към 26% все още. 

Гласовете за партията на Курц обаче не са задоволителни за независимо образуване на държавно управление, защото Народната партия не си обезпечава нужните 92 места от общо 183 в долната камара на Народното събрание. Тепърва ще излиза наяве с кого ще търси коалиция Курц. Наблюдателите не изключват опция за съюз с някоя от по-малките партии, които минават 4-процентната преграда като демократичната групировка да вземем за пример.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР