Австрия е готова да разположи военни и бронирани коли на

...
Австрия е готова да разположи военни и бронирани коли на
Коментари Харесай

Австрия праща танкове на границата с Италия

Австрия е подготвена да разположи военни и бронирани коли на границата си с Италия, в случай че потокът на мигранти от Италия продължи да нараства, предава БНР.

Министърът на защитата на Австрия Ханс Петер Доскозил разгласи ограниченията в изявление за австрийския вестник " Кронен Цайтунг ". Той декларира, че танкове към този момент са изпратени към района Тирол и 750 военни са в подготвеност.

Австрия е разположила пунктове за инспекции по границата си с Унгария. Но по останалите граници се придържа към системата за отворени граници на Европейски Съюз.

Плановете на Австрия обаче провокираха остра реакция от страна на Италия. Местното Министерството на външните работи привика австрийския дипломат в Рим, с цел да дава пояснения.

Всъщност реакцията на Виена е в отговор на изказване от Рим, откъдето предизвестиха, че мащабът на идващите мигранти е неукротим и че даже може да затвори пристанищата си и да конфискува корабите на филантропичните организации.

Почти 85 000 мигранти и бежанци са пристигнали в Италия през Средиземно море през първата половина на тази година. Според Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации това е с към 20 на 100 повече по отношение на предходната година. Повече от 2000 души са изгубили живота си в опит да доближат крайбрежията на Италия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР