Австрия даде да се разбере в четвъртък, че ще наложи

...
Австрия даде да се разбере в четвъртък, че ще наложи
Коментари Харесай

КАТЕГОРИЧНО: Австрия налага вето на България и Румъния за Шенген

Австрия даде да се разбере в четвъртък, че ще наложи несъгласие на членките на Европейски Съюз Румъния и България да се причислят към Шенгенското пространство без паспорти в ход, който разгневи мнозина и беше наименуван " глупава смешка " от един европейски водач.

Решенията за разширението на Шенген би трябвало да се вземат с единогласие.

Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер сподели в четвъртък страната му ще наложи несъгласие на присъединението на Румъния и България към Европейски Съюз
Шенгенското пространство без паспорти, защото той участва на среща на сътрудниците от Европейски Съюз в Брюксел.

„ Мисля, че е неправилно система, която не работи на доста места, да бъде разширявана “, сподели той.

Австрия, която изпитва мощно нарастване на молбите за леговище, се притеснява, че приемането на България и Румъния ще усили незаконната имиграция.

Карнер сподели, че страната му е записала „ над 100 000 противозаконни прекосявания на границата тази година “.

Очакваше се срещата на вътрешните министри на Европейски Съюз да утвърди присъединението на Хърватия към Шенген, който сега включва 22 от 27-те страни-членки на Европейски Съюз плюс Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия.

Германия, въпреки това, сподели, че ще поддържа кандидатурите на трите страни за присъединение към Шенгенското пространство, съгласно изказвания, дадени от немския вътрешен министър Нанси Фезер в Брюксел в четвъртък.

Фейзер добави, че не споделя австрийското опълчване на разширението на безвизовата зона.

„ Не мога да схвана позицията на Австрия в това отношение “, сподели тя пред кореспонденти преди диалозите в Съвета на Европейски Съюз. „ Знам, че в Австрия има огромни вътрешни диспути по въпроса “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР