Австриецът Марсел Хиршер заяви, че спечелената титла в комбинацията ще

...
Австриецът Марсел Хиршер заяви, че спечелената титла в комбинацията ще
Коментари Харесай

Хиршер за първия медал: Много е емоционално

Австриецът Марсел Хиршер съобщи, че извоюваната купа в комбинацията ще му даде в допълнение самочувствие и убеденост в идните стартове в алпийските дисциплини на Олимпиадата в Пьончан.
Хиршер заслужи първо олимпийско злато в кариерата си, откакто преди четири години на Игрите в Сочи той стигна до среброто в слалома.
"Направих необикновено втурване, а за слалома просто трябваше да запазя централизация. Много е прочувствено. Щастлив съм, че съумях да употребявам още първия късмет на Олимпиадата и завоювах златото. Невероятно е. Предстоят ми още стартове тук, само че към този момент имам купа и това ми дава спомагателна убеденост. Вярно е, че упованията към мен в слалома и в гигантския слалом са доста огромни, само че постоянно е чудесно, когато направиш положителен старт. Просто през днешния ден е страховит ден ", съобщи Хиршер.
Французинът Алекси Пентюро, който остана със сребърния орден, също е удовлетворен от постигнатото. Той завоюва втори олимпийско отличие след бронза в гигантския слалом от Сочи 2014.
"Условията бяха доста тежки. Изключително съм благополучен. Марсел е доста мощен в слалома. Аз също направих добър слалом. Битката беше тежка. Спечелих среброто. Всички се пробват да стигнат до подиума, а това е доста сложна задача ", сподели Пентюро.
28-годишният французин Виктор Мюфа-Жанде реализира най-големия триумф в кариерата си, като приключи трети.
"Не знам какво да мисля. Бях отчаян след спускането, тъй като направих няколко неточности. Но бях доста окуражен. Вярвах, че мога да стигна до оценките. Доволен съм, че с Алекси заслужихме място на подиума ", сподели Мюфа-Жанде, който има единствено една победа за Световната купа в суперкомбинацията във Венген през този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР