Австриецът Марсел Хиршер спечели първия в кариерата си златен медал

...
Австриецът Марсел Хиршер спечели първия в кариерата си златен медал
Коментари Харесай

Хиршер грабна първа олимпийска титла

Австриецът Марсел Хиршер завоюва първия в кариерата си златен орден на Олимпийски игри. Хиршер стана първенец в дисциплината композиция (спускане + един манш слалом) от програмата в алпийските ски в ПьонгЧанг. До момента той имаше единствено един олимпийски орден - сребро в слалома от Сочи 2014.

Втори и трети в днешната композиция, с която бе открита програмата в ски-алпийските дисциплини в ПьонгЧанг, се подредиха двама французи - надлежно Алекси Пентюро и Виктор Муфа-Жанде.

Хиршер бе 12-и в спускането, като бе на 1:32 сек. зад най-бързия в първата част от надпреварата - германеца Томас Дресен. 28-годишният австриец даде общо време 2:06.52 мин. Той бе най-бърз в слалома, написа "Sportal ".

Сребърният медалист Алекси Пентюро остана на 23 стотни зад първенеца Хиршер в крайното класиране. Французинът бе 10-и в спускането. 26-годишният Пентюро се пребори през днешния ден за втори олимпийски орден в кариерата си след бронза в гигантския слалом в Сочи.

Бронзовият медалист Виктор Муфа-Жанде финишира на 1.02 сек. след спечелилия. Той бе едвам 29-и след спускането, само че се показа чудесно в слалома. За 28-годишния французин това е първо отличие от Олимпийски игри.

Водачът след спускането Томас Дресен остана на 9-о място в крайното нареждане, откакто не слаломът бе доста сложен за него. Норвежкият деец Аксел Лунд Свиндал бе втори в спускането, единствено на 7 стотни зад Дресен, само че реши, че няма шансове за орден и не започва в слалома, с цел да резервира сили за скоростните дисциплини. Третият в спускането Матиас Майер (Австрия) пък не приключи слалома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР