Австриецът Марсел Хиршер спечели 49-ата си победа в Световната купа

...
Австриецът Марсел Хиршер спечели 49-ата си победа в Световната купа
Коментари Харесай

Марсел Хиршер достигна 49 победи в Световната купа

Австриецът Марсел Хиршер завоюва 49-ата си победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Носителят на огромния бистър глобус за последните шест години победи в четвъртия слалом за сезона, който се състоя в Мадона ди Кампилио.

Хиршер завоюва в италианския зимен център след извънредно оспорвана борба с швейцареца Лука Аерни и норвежеца Хенрик Кристоферсен. Тримата бяха разграничени единствено от пет стотни от секундата в крайното класиране.

Австриецът даде най-хубавото време в първия манш - 48.46 секунди. Руснакът Александър Хорошилов се подреди втори с пасив от 0.23 сек. Аерни добави тройката с закъснение от 0.37 сек., а Кристоферсен беше пети на 0.49 сек.

Швейцарецът и норвежецът направиха страховит втори манш и бяха на път да откраднат успеха от огромния любимец. Хиршер обаче съумя да удържи преднината си. Той финишира с общо време 1:39.79 мин. като изпревари Аерни с четири стотни и Кристоферсен с пет стотни.

 Първите трима в днешното съревнование се събраха в пет стотни от секундата
© Reuters

Първите трима в днешното съревнование се събраха в пет стотни от секундата

Много мощно второ прекосяване по трасето направи и швейцарецът Даниел Юле, който приключи четвърти с закъснение от седем стотни. Хорошилов не съумя да се възползва от положителната си позиция в първия манш, откакто не съумя да приключи втория.

Хиршер завоюва четвъртата си победа за сезона и общо 22-а в дисциплината слалом. С 49-те си извоювани съревнование в Световната купа той заема четвъртото място във безконечната ранглиста.

28-годишният австриец изостава с една победа от италианеца Алберто Томба и с пет от сънародника си Херман Майер. Рекордьор с 86 победи е шведът Ингемар Стенмарк.

 Хиршер към този момент има 22 победи в дисциплината слалом
© Reuters

Хиршер към този момент има 22 победи в дисциплината слалом

С днешния триумф Хиршер излезе отпред в генералното класиране за Световната купа. Той събра 534 точки след 13 от 37-те надпревари за сезона. Кристоферсен е втори с 500 точки, следван от сънародниците си Аксел Лунд Свиндал с 374 и Шетил Янсруд с 345.

В борбата за дребния бистър глобус в слалома води Хиршер с 320 точки и задатък от 35 точки пред Кристоферсен. Матс Олсон е трети със 198 точки, а четвърти е Алекси Пинтюро със 180.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР