Австриецът Доминик Тийм започна с победа европейския сезон на клей,

...
Австриецът Доминик Тийм започна с победа европейския сезон на клей,
Коментари Харесай

Тийм надви Рубльов в здрава трисетова битка

Австриецът Доминик Тийм стартира с победа европейския сезон на клей, откакто избави един мачбол и победи Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 7:5, 7:5 в извънредно оспорван мач от втория кръг на Мастърса в Монте Карло с награден фонд 4,9 милиона евро.

Петият подложен в схемата Тийм записва най-вече победи на алено след Рафаел Надал през предишния сезон и е определян за един от любимците за купата в Кралството тази седмица, само че в първия сет на днешната среща Рубльов сервира доста устойчиво, като изгуби единствено седем точки при подаванията си и съумя да реализира пробив в последния миг, с цел да вземе частта със 7:5.

Във втория сет Тийм стартира да натиска сервиса на противника си и стигна до осем благоприятни условия за пробив, от които осъществя една в решаващия миг, с цел да вкара мача в трети сет. В него двамата си размениха по два пробива и се бяха запътили към тайбрек, само че австриецът още веднъж взе подаването на съперника си в самия край и по този метод затвори мача след 2 часа и 40 минути игра, като преди този момент му се наложи да отрази един мачбол.

В третия кръг на конкуренцията Тийм, за който това е първи шампионат след травмата в глезена, която получи в Индиън Уелс, може да се изправи против някогашния номер 1 в света Новак Джокович, в случай че сърбинът се оправи на следващия ден с хърватина Борна Чорич. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР