Австриецът Денис Новак е съперникът на Григор Димитров в първия

...
Австриецът Денис Новак е съперникът на Григор Димитров в първия
Коментари Харесай

Григор Димитров започва срещу австриец на Australian Open

Австриецът Денис Новак е противникът на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open. 24-годишният тенсист мина през квалификациите и се оправи с японеца Го Соеда 4:6, 6:2, 6:2 за 1.55 часа.

Новак е 224-и в международната класация и за него това ще бъде дебют в шампионат от Големия шлем. До момента австриецът има едвам 10 мача в международния тур на АТП, от които е спечелил единствено три. Най-високото класиране на Новк в международната класация е 195-о място през юли 2016 година

Срещата сред Димитров и австрийския му противник ще бъде трета от утринната стратегия на " Род Лейвър сцена ", централният корт в Мелбърн парк. Преди дуелът на международния №3 са мачовете Йелена Остапенко против Франческа Скиавоне и Винъс Уилямс против Белинда Бенчич. Първият мач стартира в 2 часа сутринта българско време.

Откакто стана експерт Григор Димитров е отпадал единствено един път в първия кръг на Australian Open. Това се случи през 2013 година, когато загуби от Жулиан Бенето.

Ако преодолее 224-ия квалификант Димитров ще се изправи против спечелилия от дуела сред Макензи Макдоналд (САЩ) и Елиас Имер (Швеция), които също минаха през квалификациите. Американецът е на 22 години и е 176-и в света, а представителят на Швеция е 21-годишен и заема 140-място.

Нов рекламен контракт за българина

Успешното показване на Димитров през 2017 година му донесе нанагорнище до третото място в международната класация. Българският тенисист притегля интерес и отвън корта, откакто подписа нов рекламен контракт. Димитров и компанията производител на сладоледи Hаagen-Dazs оповестиха началото на партньорство.

Thrilled to become the first ever global tennis ambassador for Haagen-Dazs. This ice cream is from somewhere else! 2018 just got so much cooler @haagendazsuk#HaagenDazs#helloextraordinary#GDlovesHDpic.twitter.com/82M4OxxEEl
— Grigor Dimitrov (@GrigorDimitrov) January 13, 2018

Световният №1 беше избран за световен дипломат, а началото е сложено на Australian Open.

" Голям почитател съм на сладоледите на Hаagen-Dazs от доста години и доста се веселя. Мога да се откажа от доста неща, само че не и от сладоледа ", написа Димитров в обществените мрежи.

Това е следващ рекламен контракт за Димитров, който през 2014 година подписа петгодишен контракт с швейцарската марка часовници " Ролекс ". Третият в международната класация е и едно от най-известните имена в тениса, които употребяват продуктите на " Найки " дружно с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Партньорството сред българина и компанията за следоледи датира още от предишното лято. Hаagen-Dazs, който е формален сладолед на " Уимбълдън " притегли Димитов за шампионата, когато той промотираше специфичната серия за конкуренцията в Лондон.

Hаagen-Dazs е американска компания и е измежду най-известните в света. Сладоледите са основани през 1961 година в Бронкс, Ню Йорк.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (788)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР