Австралийците отбелязват католическия Великден с относително малко ограничения, в момент,

...
Австралийците отбелязват католическия Великден с относително малко ограничения, в момент,
Коментари Харесай

Австралия отбелязва Великден без нови случаи на коронавирус

Австралийците означават католическия Великден с релативно малко ограничавания, в миг, когато в страната няма данни за инфектирани с ковид, съобщи Ройтерс.

Малкото огнище в щата Куинсланд е записало единствено един случай на заразяване през последните три дни. В щата са въведени най-строгите ограничавания на публичните събирания.

На други места австралийците се събираха по плажовете, като използваха топлото време в доста елементи на страната. Други се срещнаха със фамилиите си, за разлика от предходния Великден, минал в изискванията на народен локдаун.
Много страни постановиха нови локдауни или ограничавания на църковните служби на огромния християнски празник, само че църквите в Австралия бяха отворени и мнозина вярващи ги посещаваха. 12 милиона австралийци, или 86 на 100 от религиозните поданици на страната, се самоопределят като християни, напомня Ройтерс.

Австралия е една от страните с най-големи триумфи в битката с пандемията. Чрез бързо въвеждане на локдауни, затваряне на граници и експедитивно следене случаите на болест бяха лимитирани до малко над 29 300, а жертвите са 909.

Здравният министър Грег Хънт съобщи, че се чака до октомври всички австралийци да получат опция да се имунизират.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР