Австралийското правителство опроверга днес появили се наскоро спекулации, че Япония

...
Австралийското правителство опроверга днес появили се наскоро спекулации, че Япония
Коментари Харесай

Австралия опроверга спекулации за японско присъединяване към АУКУС

Австралийското държавно управление опроверга през днешния ден появили се неотдавна спекулации, че Япония ще се причисли в близко бъдеще към отбранителното обединяване АУКУС (AUKUS от Australia, United Kingdom и United States (Австралия, Обединеното кралство и САЩ), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите в Канбера обявиха, че възможното съдействие със страни, които не членуват в обединяването, ще бъде единствено по обособени планове.

Премиерът на Страната–континент Антъни Албанезе съобщи, че тихоокеанската островна страна е непосредствен сътрудник на АУКУС, само че означи, че няма проекти за приемането на четвърти член в обединяването. Албанезе сподели това на конференция, дадена часове откакто министрите на защитата на страните от АУКУС обявиха, че ще обмислят съдействие със Страната на изгряващото слънце по планове за военни технологии.

Министър-председатият  посочи, че става дума за съдействие по съответни планове и че Япония е натурален претендент за такова съдействие с АУКУС. Той  бе безапелационен, че няма проекти за приемане на нов член на обединяването.

Обединението АУКУС бе основано от Австралия, Обединеното кралство и Съединени американски щати през 2021 година

Въпреки че Съединени американски щати са споменавали в предишното, че има опция към АУКУС да се причислят още страни, разширението на обединяването е възпрепятствано от строгите американски ограничавания за шерване на технологии и от съображения на останалите членове.

Австралия да вземем за пример се притеснява, че присъединението на четвърти член към АУКУС ще усложни работата на обединяването, заяви  източник от дипломатическите среди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР