Австралийското правителство обяви премахването на приложението Тикток (TikTok) всички федерални

...
Австралийското правителство обяви премахването на приложението Тикток (TikTok) всички федерални
Коментари Харесай

И Австралия забранява "Тикток" на правителствени устройства

Австралийското държавно управление разгласи премахването на приложението " Тикток " (TikTok) всички федерални държавни устройства заради опасения за сигурността. Това е следващият съдружник на Съединените щати, който работи против китайското приложение, предадоха австралийски медии и " Ройтерс ".

И Австралия се притеснява, че управляващите в Пекин може да употребяват притежателя " Байтданс " (ByteDance) за събиране на потребителски данни, с цел да прокарват политическата си стратегия и по този начин да подкопават западните ползи в сигурността.

Компанията упорства, че в никакъв случай не е получавала искане от властта в Китай да съобщи данни на австралийци, а в случай че получи, би отказала да го извърши.
С присъединението на тази страна към листата всички членове на така наречен Пет очи (Five Eyes), мрежа за шерване на разследващи данни сред, Канада,, Австралия и Нова Зеландия, към този момент са въвели такава възбрана.
В Европа това направиха Франция, Белгия и Европейската комисия,. В Съединени американски щати притежателите на платформата са изправени пред риска от възбрана, в случай че не предадат дяловете си.

Рискове

Решението на страната може обаче да утежни връзките с водещия търговски сътрудник Китай, откакто дването на власт на премиера лейбърист Антъни Албанезе го успокои от предходната пролет насам., последва възбраната " Хуауей " през 2018 година Китай наложи мита върху автралийски артикули в отговор.

Според основния прокурор Марк Драйфъс изключения ще се дават единствено за всеки обособен случай и при подобаващи ограничения за сигурност. Забраната не е в действие залични телефони. Решението е взето по съвет на организациите за разузнаване и сигурност.

" Тикток " изрази " извънредно отчаяние " от " воденото от политика, а не от обстоятелства " решение и посочи, че няма доказателства за опасности за сигурността, свързани с приложението. " Разочаровани сме и от обстоятелството, че " тикток " и милионите австралийци, които го употребяват всеки ден, ще научат за това решение през медиите, макар настойчивите старания от наша страна ", той пред ABC.

 Белият дом поддържа законопроект, който приближава Съединени американски щати до възбрана на Белият дом поддържа законопроект, който приближава Съединени американски щати до възбрана на " ТикТок "

В австралийския парламент в същото време се чуват и предизвестия, че проблеми има във всички известни платформи, а фиксацията върху една съответна и воденето против нея на акция за заплашване на жителите няма да ги реши.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР