Австралийското правителство обяви днешния ден за неработен, за да бъде

...
Австралийското правителство обяви днешния ден за неработен, за да бъде
Коментари Харесай

Австралийското правителство обяви днешния ден за неработен в памет на кралица Елизабет II

Австралийското държавно управление разгласи днешния ден за неработен, с цел да бъде почетена паметта на кралицата, която умря на 8 септември.

В Голямата зала на австралийския парламент бе извършена възпоминателна гала, във фокуса на която беше огромен портрет на починалата кралица.

В церемонията взеха присъединяване австралийският министър председател Антъни Албанезе и генерал-губернаторът Дейвид Хърли, който е представител на крал Чарлз Трети в Австралия. И двамата се върнаха в Австралия през вчерашния ден, откакто участваха на погребението на кралицата в Лондон.

Празничният ден бе придружен от митинги, чиято съществена тематика бяха вредите, породени на коренното население от английското колонизиране на Австралия.

Правителството възнамерява да създаде референдум за смяна на австралийската конституция, с която да бъде основан механизъм, благодарение на който да бъдат провеждани съвещания сред представителите на коренните общности и Народното събрание, когато става дума за политики, които се отразяват на метода им на живот.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР