Австралийското правителство обмисля нови закони, които биха затегнали регулациите на

...
Австралийското правителство обмисля нови закони, които биха затегнали регулациите на
Коментари Харесай

Австралия обмисля нови регулации за дигиталните портфейли на Apple и Google

Австралийското държавно управление обмисля нови закони, които биха стегнали регулациите на услуги за цифрови разплащания на колоси като Apple и Гугъл, съобщи „ Ройтерс “.

Финансовият министър Джош Фрайденберг разгласи, че „ деликатно ще обмисли “ тази и други рекомендации в поръчан от държавното управление отчет за това дали платежните системи са в крайник с напредъка в технологиите и измененията в потребителското търсене.

Услуги като Apple Pay, Гугъл Pay и WeChay Pay се развиват стремглаво през последните години, само че понастоящем нямат статута на платежни системи, което ги оставя отвън регулаторната рамка.

Банката за интернационалните планове (BIS) по-рано през месеца прикани световните финансови регулатори незабавно да се оправят с възходящото въздействие на огромните софтуерни колоси и големите количества данни, следени от групи като Alibaba, Amazon, Фейсбук и Гугъл.

Австралийският отчет предлага държавното управление да има пълномощието да дефинира софтуерните компании като снабдители на заплащания, изяснявайки регулаторния статус на цифровите портфейли. Друга рекомендация е държавното управление и промишлеността дружно да основат стратегически проект за по-широката екосистема на заплащанията и да разработят единна интегрирана лицензионна рамка за платежните системи.

Австралийската аварийна банка, която сега дава отговор за определянето на доставчиците на платежни услуги като такива, заяви, че заплащанията посредством цифрови портфейли са нарастнали до 8% от персоналните преводи с карти през 2019 година по отношение на 2% през 2016 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР