Австралийският защитник Хари Сутар се присъедини към Лестър от Стоук

...
Австралийският защитник Хари Сутар се присъедини към Лестър от Стоук
Коментари Харесай

Официално: Лестър взе национал на Австралия

Австралийският бранител Хари Сутар се причисли към Лестър от Стоук Сити с дълготраен контракт, който ще го задържи в клуба от британската Висша лига до края на сезон 2027/2028.

24-годишният защитник се показа на високо равнище на Световното състезание в Катар в края на предходната година, когато Австралия завоюва два мача на финали за първи път в историята, преди да загуби от бъдещия първенец Аржентина на 1/16-финалите.

Роденият в Шотландия централен бранител, който играе за Австралия поради своята майка, се причисли към Стоук Сити от Дънди Юнайтед през 2016-а и изигра 70 мача за отбора във всички шампионати.

Сериозна травма на коляното го извади от терена за 12 месеца до началото на този сезон и прекосяването му в Лестър беше финализирано късно нощес, когато той мина медицински прегледи.

" Радвам се да се причисля към подобен популярен футболен клуб. Да предизвикам себе си във Висшата лига е опция, която не мога да пропусна ", сподели Сутар за клубния уебсайт.

Трансферната сума не беше оповестена, само че медиите оповестиха, че е повече от 10 милиона английски лири, които Манчестър Сити заплати на Хъдърсфийлд за Аарън Муй през 2017-а, което го прави най-скъпият трансфер на австралийски национал.

Междувременно, испанският нападател Айозе Перес се причисли към Бетис чартърен до края на сезона от Лестър Сити, потвърдиха от клубат от Висшата лига.

Бившият състезател на Нюкасъл записа 13 мача за " лисиците " този сезон, само че не съумя да се пребори за титулярно място.

29-годишният Перес има 114 дуела за Лестър и 15 гола след прекосяването си в клуба през 2019-а. Той завоюва ФА Къп с отбора през 2021 година.

Бетис е на шесто място в класирането на испанското футболно състезание.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР