Австралийският тенисист Ник Кирьос намекна, че може да приключи с

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос намекна, че може да приключи с
Коментари Харесай

Ник Кирьос: Ако спечеля един турнир от Големия шлем, просто ще се откажа

Австралийският тенисист Ник Кирьос загатна, че може да завърши с професионалния спорт през 2023-та година, в случай че има шанса да завоюва купа от Големия шлем.

През този сезон той прибави към визитката си три трофеи на двойки от шампионатите от Шлема, както и завоюва на сингъл шампионата във Вашингтон през август. На “Уимбълдън ” – един от четирите шампионата от Големия шлем, той игра край, само че Новак Джокович се оказа прекомерно мощен за него и отстъпи в четири сета.

Първият шампионат за новата година от най-престижната верига е Откритото състезание на Австралия, което стартира в средата на януари. Там 27-годишният Кирьос ще има първата опция за 2023-та да реализира задачата си.

Говорейки пред репортерите сред мачовете на показателен шампионат, той съобщи: " Надявам се, че ще печеля един шампионат от Шлема и по-късно просто ще се откажа.

Дали ще мога още веднъж да стигна до край? Честно да ви кажа, не знам сега. Изминалият сезон ми костваше доста упорита работа, доста дисциплинираност и наподобява, че колкото по-добре се справяш, всеки желае малко повече от тебе. И става по-стресиращо.

" Но най-важното е, че се забавлявах доста. И съм горделив да кажа най-после, че стигнах до край в Шлема, започнах да давам отговор на някои упования. Разбира се, това ми разреши да се усещам по-добре и на корта, и отвън корта ".

Това не е първият случай, в който високият 193-сантиметра Кирьос приказва за несвоевременен завършек на кариерата ди. За първи път той загатна за сходен процес през октомври и загатна, че най-вероятно " няма да играе откакто навърши 30 години ".

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР