Австралийският съд е имал основание да се опасява, че Новак

...
Австралийският съд е имал основание да се опасява, че Новак
Коментари Харесай

Съдът в Австралия разкри мотивите си да отхвърли визата на Джокович

Австралийският съд е имал съображение да се притеснява, че Новак Джокович може да въодушеви антиваксърски настроения, по тази причина е отменил визата му. Това се показва в претекстовете за решението, оповестени през днешния ден и представени от BBC.

Тенис звездата се приготвяше за Откритото състезание на Австралия, когато министърът на имиграцията на Австралия анулира визата му по съображения, свързани със " здравето и реда ". Излагайки претекстовете си да поддържа решението, съдът декларира, че опълчването на Джокович на имунизациите е добре известно.

" Една емблематична международна тенис звезда може да повлияе на хора от всички възрасти ", показва съдът. Той установи, че Джокович може да насърчи " младите и впечатлителните хора да му подражават ".

Според тричленния правосъден състав сходно въздействие може да засегне освен последователите на акцията против имунизирането, само че и " хора, които просто не са сигурни или се двоумят дали да се ваксинират ".

Мотивите показват, че Джокович е предпочел да не се ваксинира в продължение на година, откакто имунизациите против ковид са станали налични, и антиваксърските групи го показват като " воин и икона ".

Джокович в началото беше арестуван от граничните чиновници, когато дойде в Австралия при започване на януари, и визата му беше анулирана. Но той завоюва правосъдно дело, оспорвайки това решение, преди министърът на имиграцията Алекс Хоук да се намеси и да я анулира още веднъж на 14 януари. Този път юристите на сърбина твърдяха, че международният номер едно в мъжкия тенис в никакъв случай не е казвал на хората да не се имунизират и решението на министъра не се основава на обстоятелства. Съдебният състав обаче отхвърли тези изказвания.

След решението на съда Джокович беше депортиран и във вторник се завърна вкъщи в Белград. В сряда английският вестник Sun заяви, че спортистът обмисля да съди австралийското държавно управление за милиони долари поради " неприятно отношение ".
 Премиерът на Австралия: Тригодишната възбрана на Джокович може да завърши по-рано
Премиерът на Австралия: Тригодишната възбрана на Джокович може да завърши по-рано

Тенисистът беше депортиран от страната в неделя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР