Австралийският министър-председател Скот Морисън обеща още 1 млрд. австралийски долара

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън обеща още 1 млрд. австралийски долара
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия обеща още 700 млн. долара за Големия бариерен риф

Австралийският министър-председател Скот Морисън даде обещание още 1 милиарда австралийски $ (703 млн. щатски долара) за запазване на Големия бариерен риф и за поддържането на хиляди работни места в туризма. Заявката идва единствено няколко месеца преди изборите в Австралия, написа Ройтерс.

Рифът е една от най-известните естествени забележителности на страната, която обаче е застрашена от световното стопляне. Той е водещ претекст в рецензиите против поддръжката на ръководещата консервативна коалиция за изкопаемите горива.

Морисън съобщи, че инвестицията ще помогне за отбраната на към 64 000 работни места в Куинсланд, които зависят от Големия бариерен риф. Североизточният щат ще бъде главно " полесражение ", когато Морисън отиде на избори през май, стремейки се към четвърти следващ мандат за своята партия. Неговата консервативна коалиция сега държи 23 от 30-те места в долната камара на Народното събрание на щата.



" Подкрепяме здравето на рифа и икономическото бъдеще на туристическите оператори, доставчиците на хотелиерски услуги и общностите в Куинсланд, които са в основата на туризма ", показва Морисън в изказване.

Допълнителното финансиране, което ще се употребява през идващите девет години, ще се добави към съществуващия пакет от 2 милиарда австралийски $, предопределен да защищити рифа от екологични закани през идващите три десетилетия.

Големият бариерен риф, формиран от повече от 3000 обособени рифа на 2300 км, е изгубил повече от половината си корали през последните 30 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР