Австралийският министър-председател Скот Морисън днес обеща да стане по-съпричастен, ако

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън днес обеща да стане по-съпричастен, ако
Коментари Харесай

Австралийският премиер Скот Морисън обеща повече съпричастност, ако бъде преизбран другата седмица

Австралийският министър-председател Скот Морисън през днешния ден даде обещание да стане по-съпричастен, в случай че бъде избран отново на общите избори на 21 май, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Медиите означиха, че ръководещите не престават да изостават от лейбъристката съпротива в допитванията единствено седмица преди общите избори.

Най-новите социологически изследвания демонстрират, че Либерално-националната коалиция на Морисън е на път да загуби от лейбъристите, което ще постави завършек на деветгодишното ръководство на консерваторите.

Морисън, утвърждението за който стремглаво спада от средата на 2020 година, призна през вчерашния ден, че методът му е отблъснал хората, защото работи " малко като булдозер ", само че съобщи, че ще се промени след изборите.

Днес той още веднъж поде тематиката. Пред кореспонденти в Мелбърн той сподели, че най-важно за него като министър председател е " да си свърши работата ", само че даде обещание да " изяснява претекстовете и опасенията си и да демонстрира доста повече съпричастност " в бъдеще.

Сред рецензиите към Морисън за работата му на поста бе оправянето с горските пожарите, които лишиха живота на 24 души и оставиха хиляди без заслон, както и реакцията му на дефицита на ваксини против COVID-19, а след това и на бързи антигенни проби.

На въпрос за какво е чакал последната седмица от акцията, с цел да каже на гласоподавателите, че ще се промени, Морисън отговори: " Слушах деликатно хората ".

На предизборна демонстрация в град Даруин лидерът на лейбъристите Антъни Албанезе през днешния ден разгласи, че в случай че бъде определен, ще отпусне 750 милиона австралийски $ (520 млн. американски) за подсилване на австралийската система за всеобщо опазване на здравето.

Лейбъристите дават обещание Фонд " Укрепване на Медикеър ", с цел да подтикват системата и да се оправят с рецесията, както те настояват, в грижите, предоставяни от общопрактикуващите лекари в страната.

" Универсалното опазване на здравето е нещо, което е основано от лейбъристите, лейбъристите постоянно ще го отстояват и укрепват ", съобщи пред публицисти Албанезе.

Според партията отбраната на австралийската система " Медикеър " е основен въпрос, разграничаващ я от държавното управление, чиято акция е фокусирана върху обещания за по-добро икономическо ръководство и национална сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР