Австралийският министър на отбраната Питър Дътън настоя в неделя, че

...
Австралийският министър на отбраната Питър Дътън настоя в неделя, че
Коментари Харесай

Австралия гледа с реализъм: Възможна е война с Китай

Австралийският министър на защитата Питър Дътън настоя в неделя, че възможен спор с Китай по тайванския въпрос " не би трябвало да се отхвърля " макар напъните за поддържане на мира, оповестяват " Ройтерс " и " Гардиън ".

" Хората би трябвало да бъдат реалисти, налице е милитаризация на базите в целия район. Очевидно е, че има доста количество активност и има омраза сред Тайван и Китай ", сподели Дътън, говорейки за Australian Broadcasting Corp (ABC).

Отношенията сред двете страни се утежниха във връзка с решението на , които са част от самодейността " Един пояс - веднъж ".
 Тайван е подготвен за война и ще се бие до дъно, в случай че Китай нападна
Тайван е подготвен за война и ще се бие до дъно, в случай че Китай нападна

Тайван се вслушва в Съединени американски щати, харчи повече за защита и организира учения за " най-тежките противников закани "

Но Дътън упорства, че фокусът на държавното управление остава върху " положителните връзки " с Пекин , запитан за вероятността за " борбата за Тайван " след реплики от някогашния министър на защитата Кристофър Пайн и някогашния министър-председател Тони Абът за проектите на Китай за експанзионизъм в района.

" Китай е доста явен по отношение на обединяването и това е тяхна дълготрайна цел . Те постоянно са били доста ясни във връзка с тази цел. "

Дътън сподели, че Австралия желае да продължи да бъде " добър комшия в района ", който работи със своите сътрудници и съдружници . " Никой не желае спор сред Китай и Тайван или където и да било другаде ", сподели той.

Министърът акцентира, че Австралия е фокусирана върху продължаването на " положителните връзки ".

" Имаме положителни връзки с редица страни, в това число Китай, който е доста значим търговски сътрудник . Тук в Австралия имаме невероятна общественост, диаспората, хора, които са съдействали за нашата страна с генерации, които са извънредно значими австралийци. Но ние имаме друго мнение от идеалите на комунистическата партия на Китай . Нека бъдем доста откровени за това. "

 Китай предизвести Съединени американски щати да не си играят с огъня по въпроса с Тайван
Китай предизвести Съединени американски щати да не си играят с огъня по въпроса с Тайван

Съединени американски щати изясни, че Тайван е витална народна власт и мощ на положителното в света

Дътън съобщи, че Австралия е готова за всевъзможен спор и макар че възнамерява да е " спокойно време ", армията е подготвен да отговори на евентуални закани.

" Съществува висока степен на подготвеност , както би трябвало да е, както постоянно ще бъде, нашите австралийски отбранителни сили да отговорят на заканите, които виждаме в нашия район към нашата страна, против нашите съдружници ", сподели той.

Избухването на война за Тайван би било " пагубно " за района , предизвести началникът на австралийските отбранителни сили по-рано през април.

Тогава военачалник Ангус Кембъл уточни, че Австралия ще продължи да упорства за кротичък разговор и прикани страните да " работят по отбягване " на спора за бъдещето на Тайван.
 Съединени американски щати и предстоящата инвазия на Китай в Тайван
Съединени американски щати и предстоящата инвазия на Китай в Тайван

Избор да изоставят другарска, демократична страна или да рискуват всеобхватна война за непопулярна измежду американците кауза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР