Австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила на плановете за

...
Австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила на плановете за
Коментари Харесай

Милиардер строи Титаник 2

Австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата мощ на проектите за изграждане на " Титаник 2 " - копие на известния транспортен съд, потопен през 1912 година с повече от 2 200 души на борда.

" Много по-забавно е да построя " Титаник ", в сравнение с да си седнал съм у дома и да си броя парите ", оповестява той пред локалните медии с откровената почтеност на човек, който всяка година печели съвсем половин милиард $ от концесионни такси за рандеман на потребни изкопаеми.

Палмър започва проектите си за " Титаник 2 " през 2012 година и ги възобновява през 2018-а. Сега, шест години по-късно, той за трети път възобновява плана. По думите му въпросът не е по какъв начин да печели пари, а къде да ги харчи.

Когато преди повече от десетилетие Палмър за първи път споделя фантазията си да построи нова версия на " Титаник ", всеобщото мнение беше, че е задоволително богат и екстравагантен, с цел да го направи. Но Коронавирус пандемията връхлетя света и планът за няколко милиона $ беше спрян.

Палмър, ръководител на компанията " Блу Стар Лайн ", имаше и други проблеми. През последните години той заведе голям брой правосъдни каузи против щатски и федерални държавни управления, предава CNN, представена от Нова тв.

Първото изгубено дело беше против държавното управление на щата Западна Австралия поради решението му да затвори границите си по време на пандемията. Друга загуба във Върховния съд пристигна, когато австралиецът поиска милиарди долари обезщетение от същото държавно управление поради решението да блокира достъпа до план за желязна руда.

Австралийският милиардер има поръчки и за политически постове, като създател на записаната през 2018 година партия " Обединена Австралия ". Тя се прочу с това, че за рекламата ѝ бяха изхарчени милиони долари, а електоралната възвръщаемост беше прекомерно ниска. Партията беше дерегистрирана през 2022 година

Сега, когато пандемията е отминала и круизните кораби още веднъж са в морето, Палмър съобщи, че моментът е подобаващ да съживи фантазията си за " Титаник 2 ". " С огромно наслаждение оповестяваме, че след непредвидени забавяния отново се свързахме с сътрудници, с цел да изпълним мечтата си. Нека пътуването стартира ", сподели милиардерът в известие до медиите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР