Австралийският институт за икономика и мир публикува Глобалния индекс на

...
Австралийският институт за икономика и мир публикува Глобалния индекс на
Коментари Харесай

Кой кой е в Глобалният индекс на мира за 2022 г.

Австралийският институт за стопанска система и мир разгласява Глобалния показател на мира за 2022 година Рейтингът включва 163 страни.

Исландия е приета за най-миролюбива. Следват я Нова Зеландия и Ирландия. В челната десетка са още Дания, Австрия, Португалия, Словения, Чехия, Сингапур и Япония.

Най-малко миролюбиви тази година са Сирия (161), Йемен (162) и Афганистан (163). А тъкмо над Сирия е Русия, която предходната година беше с няколко пункта по- " миролюбива ".

Руската федерация в листата е в " алената ", немиролюбива зона. Съединени американски щати заемат 129-то място, а Украйна се намира на 153-то (това също е " алена " зона).

Припомняме, че е създаден от социолози и икономисти от интернационалната група специалисти на Института за мир взаимно с Центъра за проучване на мира и споровете към Университета в Сидни.

Този показател е изчислен за първи път през май 2007 година Беше декларирано, че това е опит да се класират страните по света във връзка с виталната сигурност и се вземат поради както...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР