Австралийският Аделаида 36ърс победи със 134:124 тима на Финикс Сънс

...
Австралийският Аделаида 36ърс победи със 134:124 тима на Финикс Сънс
Коментари Харесай

Отбор от Австралия надви Финикс Сънс

Австралийският Аделаида 36ърс победи със 134:124 отбора на Финикс Сънс в надзорен мач преди старта на сезона в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Това е първо проваляне за тим от НБА от задграничен противник от 2015 година насам, когато Бруклин Нетс отстъпи на турския Фенербахче.

Загубата на Финикс обаче може да се одобри за сензационна, защото през предходната акция " слънцата " завоюваха постоянния сезон в НБА, а единствено преди година играха и за купата, само че отстъпиха в шест мача пред Милуоки Бъкс.

Аделаида поведе през цялото време на мача, като след първата четвърт австралийският отбор водеше с 33:28, а на почивката преднината му бе 12 точки при 71:59. Малко след началото на третата четвърт домакините смъкнаха на два пъти изоставането си до единствено една точка, само че по този начин и не съумяха да вземат преднина в нито един миг от второто полувреме.

Много значима роля за триумфа на Аделаида изигра отличната пукотевица от далечно дистанции. Гостите вкараха 24 тройки от 43 опита, до момента в който Финикс приключи с 9 от 34 по този индикатор.

Най-резултатен за успеха на 36ърс бе Крейг Рандъл с 35 точки, а Робърт Франкс добави още 32 точки. Антониъс Кливланд приключи с 22.

За Финикс с 23 точки най-полезен бе аварийният гард Камерън Пейн, а по 22 точки вкараха Диандре Ейтън и Микал Бриджес.

Новият сезон в НБА стартира на 18 октомври.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР