Австралийските власти ще въведат довечера карантина за над 300 000

...
Австралийските власти ще въведат довечера карантина за над 300 000
Коментари Харесай

Австралия поставя под карантина 300 000 души заради нови случаи на коронавирус

Австралийските управляващи ще вкарат тази вечер карантина за над 300 000 души в северните покрайнини на Мелбърн в продължение на един месец, с цел да лимитират риска от заразяване с новия ковид, откакто от две седмици във втория по население щат в страната има двуцифрено увеличение на новите случаи, съобщи Ройтерс.

От среднощ над 30 покрайнини на Мелбърн ще се върнат към третото по суровост равнище на рестриктивните мерки за надзор на пандемията. Това значи, че жителите ще би трябвало да си стоят у дома и ще могат да излизат единствено за извършване на покупки на хранителни и други артикули от първа нужда, здравни услуги, работа, грижа за близки хора и физически извършения.

Ограниченията ще бъдат съпроводени от незабавно тестване, което управляващите се надяват да обхване половината население на засегнатия регион, по чиито граници ще има патрули.

Мерките се вкарват в миг, когато се облекчават рестриктивните мерки в останалата част от щата Виктория, където през последните седмици още веднъж отвориха заведенията за хранене, спортните зали и кината.

Вчера в щата бяха регистрирани 73 нови случая на ковид от 20 682 теста, а в понеделник имаше 75 нови случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР