Австралийските власти настояха пред капитаните на 4 круизни кораба, намиращи

...
Австралийските власти настояха пред капитаните на 4 круизни кораба, намиращи
Коментари Харесай

Австралия гони чуждестранни круизни кораби заради COVID-19

Австралийските управляващи настояха пред капитаните на 4 круизни кораба , намиращи се край крайбрежията на щата Куинсланд, да изоставен през днешния ден териториалните води на страната и да излязат в намерено море, заяви организация Синхуа, представена от ТАСС.

По нейни данни Австралийската гранична работа е отхвърлила молбата на туроператорите корабите да останат в пристанища на континента и е наредила , щом заредят гориво, всеки да се насочи към съответното място на домуване.

Круизните кораби са регистрирани на Бахамските острови, в Панама и Малта . Очаква се по време на плаването да се отбият в ред азиатски страни, където да оставят техни жители всред общо 13 500 души на борда им.

По данни на австралийските управляващи с круизни кораби са пътували множеството докарани на континента заболели, инфектирани с новия ковид. Тази седмица стартира следствие по наказателно дело против длъжностни лица, разрешили през март морският лайнер " Руби принсес " да хвърли котва в залива на Сидни и да стовари пасажери, инфектирани с причинителя на COVID-19. Този транспортен съд към момента е в пристанището на Сидни, а екипажът му - под карантина.

До момента в Австралия са регистрирани съвсем 6000 инфектирани с ковид, от които близо 300 са в лечебни заведения, в това число 39 в реанимация. Оздравелите са 1080. Над 4500 души са сложени под карантина и на домашно лекуване. Петдесет са умряли от пневмония след заразяването с вируса
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР