Австралийските пътешественици са открили един вълшебен остров - неговите бели

...
Австралийските пътешественици са открили един вълшебен остров - неговите бели
Коментари Харесай

Австралийският остров, който е като Хаваите, с "вълшебни" гледки и пенлива вода

Австралийските пътешественици са разкрили един " магически " остров - неговите бели пясъчни плажове, внушителни гори и кристално чисти води, цялостни с коралови рифове, са му спечелили етикета " Хавай подземен ".

Остров Лорд Хау се намира на 600 км източно от крайбрежието на Нов Южен Уелс, на два часа полет от Сидни, и може да се похвали с разнообразна дива природа и неповторими гледки.

Зашеметяващият вулканичен остров е дом на невероятна облачна гора, в която сходни на памук кичури се носят непосредствено над планинските върхове.

Една от главните забележителности на острова - облачните шапки, които през летните месеци висят сред 875-метровия връх Маунт Гауър и по-ниския Маунт Лидгърд.

Посетителите, които се надяват на това, обаче би трябвало да възнамеряват пътуването си авансово и да потвърдят настаняването си, защото островът позволява единствено 400 туристи за несъмнено време заради политиката си за резистентен туризъм.

Лорд Хау е част от единствено един % от международната горска територия, където порастват облачни гори, дружно с райони в Централна Америка, южно Мексико, Южна Америка, Африка, Мадагаскар, Югоизточна Азия, Нова Гвинея и Карибския басейн.

Разположен сред Австралия и Нова Зеландия в Тасманово море, островът е разгласен за " непорочен парадайс ", изпълнен с диамантени плажове и лазурни води.

Посетителите са насърчавани да вземат участие в екологични начинания и планове за разчистване, а на живописния плаж Недс Бийч могат даже да хранят риба от ръка, с цел да се срещнат от близко с локалната дива природа.

Някога деен вулкан, островът се гордее с едни от най-хубавите пешеходни и велосипедни направления в Австралия, както и с места за гмуркане и шнорхелинг от международна класа към околните Адмиралтейски острови.

Семействата могат да създадат обиколка на лагуната с лодки със стъклено дъно, които дават ненадминати благоприятни условия за наблюдаване на риби, костенурки и коралови рифове.

Двойките могат да изберат сантиментални обиколки по залез слънце или да си създадат пикник по някоя от многочислените разходки по върховете на скалите - в това число известната пътека " Седемте скали ", която обикаля главните туристически атракции.

Лятото на Лоу Хоу е топло и идеално за плуване, гмуркане и водни спортове, а меката зима е подобаваща за разходки из античните гори.

 Пътешественичката Аша Бесуик наскоро посети Лорд Хау и разказа пътуването си като " неповторимо " прекарване.

Младата жена е карала велосипед около брега, разходила се е с лодка по периметъра на острова, къпала се е в скални басейни и се е гмуркала с шнорхел с локалните морски жители.
 width=
Въпреки че е дълъг единствено 11 км и необятен 2 км, Лорд Хау е дом на над 500 типа риби, 90 типа корали и други локални животни.
 width=
Любителите на природата на драго сърце ще открият в пространството да се разхожда горски дърдавец - една от най-редките птици в света - и пръчица от остров Лорд Хау - огромно пръчковидно насекомо, което преди се смяташе за изчезнало.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР