Австралийските и индонезийските сили разгръщат бойни танкове в водени от САЩ бойни учения на фона на опасенията на Китай

...
Хиляди войници от Съединените щати, Индонезия, Австралия и други съюзнически
Коментари Харесай

Хиляди войници от Съединените щати, Индонезия, Австралия и други съюзнически сили демонстрираха своята броня способности в бойни учения на индонезийския остров Ява в момент на повишена китайска агресия в региона

От FADLAN SYAM Associated Press и NINIEK KARMINI Associated Press 10 септември 2023 г., 4:54 AMAАвстралия и други съюзнически сили демонстрираха своите бронирани способности на Неделя в бойни учения на индонезийския остров Ява във време на засилена китайска агресия в региона.

Администрацията на президента Джо Байдън укрепва дъга от военни съюзи в Индо-Тихия океан, за да успокои съюзниците, разтревожени от все по-провокативните действия на Пекин в оспорваното Южнокитайско море, което се превърна в бойно поле за съперничеството между САЩ и Китай.

По време на ученията австралийските сили разположиха пет бойни танка M1A1 Abrams, а индонезийските военни разположиха два танка Leopard-2 за двуседмичните бойни учения в Banyuwangi, крайбрежен район в провинция Източна Ява, които започнаха на 1 септември. Те ще включват тренировки с бойни стрелби.

Това беше първото време Австралия разположи бойни танкове извън своята територия след войната във Виетнам.

Ученията Garuda Shield се провеждат ежегодно между американски и индонезийски войници от 2009 г. насам. Миналогодишните участници — Австралия , Япония и Сингапур — се присъединиха отново в неделя и списъкът се разшири, за да включи Обединеното кралство и Франция, с което общият брой на войниците, участващи в ученията, достигна 5000.

Китай вижда разширените учения като заплаха, обвинявайки САЩ, че изграждат индо-тихоокеански съюз, подобен на НАТО, за да ограничат нарастващото военно и дипломатическо влияние на Китай в региона.

Maj . Генерал Маркъс Еванс, командващ генерал на 25-та пехотна дивизия на американската армия, каза пред Асошиейтед прес в интервю в събота, че въвеждането на бронирани способности в широкомащабните учения ще даде шанс на съюзническите сили и партньорите в отбраната да тестват своите оръжия в бойно обучение, докато прецизират военната си готовност.

Garuda Shield се провежда на няколко места, включително във водите около Натуна в южната част на Южнокитайско море.< /p>

Индонезия и Китай имат като цяло положителни връзки, но Джакарта изрази загриженост относно това, което вижда като китайско посегателство върху нейната изключителна икономическа зона в Южнокитайско море. Краят на изключителната икономическа зона се припокрива с едностранно обявената от Пекин „линия с девет тирета“, обозначаваща претенциите му там.

Повишени дейности на кораби на китайската брегова охрана и рибарски лодки в районът изнерви Джакарта, което накара военноморския флот на Индонезия да проведе голямо учение през юли 2020 г. във водите около Натуна.

Евънс отказа да коментира дългогодишното противопоставяне на Китай на САЩ. ръководени военни учения в Азия.

Попитан дали има планове от армията на САЩ да извършва съвместни военноморски патрули със съюзници като Япония и Филипините в или близо до спорни води , Еванс каза, че „е важно да поддържаме постоянен ангажимент с нашите регионални партньори и съюзници от военна гледна точка, защото това, отново, повишава общата ни готовност.“

„Мисля, че това продължава да показва знак за нашия ангажимент към регионалните партньори и съюзници", каза Еванс, който е и старши командир на американската армия в Хавай.

Бойните учения между силите на САЩ и техните регионални съюзници и партньори в отбраната „остават критично важни, както беше, откакто започнахме тази операция през 2006 г.“, каза той в отговор на въпрос относно спешността на провеждането на такива учения сега.

САЩ. Съюзниците признават стратегическото значение и възможността да участват в многонационалните учения, които имат за цел да подобрят военния професионализъм, наред с укрепването на бойната готовност и изострянето на способността на съюзническите сили да действат заедно, каза Еванс.

„Австралия, заедно с всичките ни регионални партньори и съюзници, продължава да допринася за наистина три неща, върху които се фокусираме по време на операциите, в този случай Гаруда Шийлд“, каза Еванс, „Тези три неща са партньорства, усъвършенстването на нашата цялостна военна готовност и оперативна съвместимост.

Междувременно контраадмирал Джулиус Виджоджоно, говорител на индонезийската армия, каза, че ученията на терен имат за цел да повишат бойната готовност и да усъвършенстват бойните инстинкти на войниците от участниците нации, включително преодоляване на вражески атаки при извършване на патрули.

Бруней, Бразилия, Канада, Германия, Индия, Малайзия, Холандия, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Южна Корея и Източен Тимор изпратиха наблюдатели на комбинираното съвместно многостранно учение.

—-

Karmini съобщиха от Джакарта, Индонезия. Авторът на Associated Press Джим Гомес от Манила, Филипините, допринесе за този доклад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР