Австралийски учени са определили последното място за почивка на прословуто

...
Австралийски учени са определили последното място за почивка на прословуто
Коментари Харесай

През 1969 г. кораб потъва край Австралия, убивайки 21 членове на екипажа. Последното място за почивка на плавателния съд остава загадка - досега.

Австралийски учени са определили последното място за отмора на прословуто корабокрушение, което е останало в историята като една от най-лошите морски произшествия на нацията отвън войната, оповестиха чиновници в четвъртък. MV Noongah най-сетне беше открит повече от половин век откакто беше загубен в морето.  

Съвместно изпитание имаше за цел да открие потъналия товарен транспортен съд посредством анализиране на подводни видеозаписи и картографиране на морското дъно край Нов Южен Уелс посредством развой, наименуван батиметрия, каза австралийската национална научна организация, CSIRO. Един от изследователските кораби на организацията изследва останките през юни и откри, че след съвсем 55 години корабът е съвсем недокоснат и е ситуиран в изправено състояние на дъното на океана, почти 550 фута под повърхността. След това екип от гмуркачи изследва останките от близко, с цел да удостовери самоличността им.

Noongah, голям товарен транспортен съд, пренасящ стомана сред Нюкасъл и Таунсвил по източното крайбрежие на Авс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР