Пилот извън дежурство се засне как остава спокоен по време на „ужасна турбуленция“ и показа как е обърнал бутилката си с вода надолу, за да провери дали трябва да се тревожи

...
Австралийски пилот извън дежурство публикува TikTok за ужасна турбуленция“
Коментари Харесай

Австралийски пилот извън дежурство публикува TikTok за „ужасна турбуленция“ " по време на полет със съпругата си.

Джими Никълсън показа, че запазва спокойствие, докато самолетът се тресеше силно и пътниците крещяха.

Един от неговите съвети за справяне с турбуленцията беше да обърне бутилка с главата надолу и наблюдавайте водата вътре.

Пилот, който учи хората за турбуленцията в самолета в социалните медии, засне преживяването си по време на тежък полет и демонстрира как успява да запази спокойствие.

Джими Никълсън, австралийски пилот, който също беше звезда в „Ергенът Австралия“, публикува вече вирусен TikTok в понеделник на него и съпругата му, понасящи това, което той описа като „ужасна турбуленция“.

„Някои от най-лошата турбуленция, която някога съм усещал", каза Никълсън, докато самолетът се клатеше и другите пътници крещяха от страх.

"Ние сме в задната част на самолета, така че тук е по-лошо", добави той.< /p>

Никълсън посъветва своите зрители да си напомнят, че турбуленцията е „напълно нормална“ и техният самолет „няма да падне от небето“.

След това той показа „трик с бутилка вода, “, в който той обърна прозрачна пластмасова бутилка с главата надолу. Движението на водата вътре му даде по-добра представа колко лоши са условията за летене в действителност.

 

„Водата не се движи твърде много, нали?“ Никълсън написа във видеото си, което показва само леко колебливи нива на водата.

Накрая Никълсън препоръча на пътниците да отворят малките вентилационни отвори над тях за повече свеж въздух и да погледнат през прозореца.

„Не е удобно. Вероятно е едно от най-лошите, в които съм бил“, каза Никълсън за турбуленцията по време на полета му. „Може да са широко разпространени бури, така че те просто трябва да изберат своя път на най-малко съпротивление и да преминат през него.“

Никълсън добави, че самолетите са създадени да издържат „много по-лошо“ от турбулентните условия.

Турбуленцията често може да накара пътника да се почувства така, сякаш самолетът му ще падне от небето, но тези смущения са много чести при полети и често не са опасни.

Само 34 сериозни наранявания на пътници са настъпили в САЩ в резултат на турбуленция между 2009 г. и 2022 г., според Федералната авиационна администрация.

Пътниците могат по-добре да избегнат наранявания, като държат предпазните си колани закопчани и следват инструкциите за безопасност на авиокомпанията, съветва FAA.

В друг TikTok Никълсън сравни турбуленцията при полет с шофиране през дупки по пътя. „Гаранция, пилотите отпред са много, много спокойни. Всичко, което ни интересува, е кафето ни да бъде разлято“, добави той.

Представител на Никълсън не отговори веднага на искане за коментар от Insider, изпратен извън обичайното работно време.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР